Halu kehittyä ja luoda jotain uutta

Syitä oman yrityksen perustamiseen oli monia. Halu kehittyä, luoda jotain uutta, olla suuremmassa vastuussa käännöksistä ja laatuseikoista sekä halu alkaa tehdä työtä omiin nimiin. Osakkaiden oman kääntäjätaustan vuoksi Lempisana haluaa olla toimisto, joka kohtelee kääntäjiään reilusti.

Kummallakin osakkaalla on opintojen ja työelämän lisäksi kokemusta myös toisella kielellä eletystä arjesta. Molemmat ovat asuneet Saksassa, Sanna vaihto-oppilaana Leerissä ja Reetta vaihto-opiskelijana Heidelbergin yliopistossa. Lisäksi Reetta on viettänyt vaihto-oppilasvuoden myös Sveitsissä, ja Sanna on asunut ja työskennellyt Itävallassa sekä Dominikaanisessa tasavallassa.

Miksi kääntäminen on osakkaille ”se” juttu?

”Saa ottaa selvää erilaisista asioista, sopii uteliaalle ihmiselle. On kiva tunne, kun löytää johonkin aluksi vaikealta tuntuvaan kohtaan sopivan suomenkielisen ratkaisun. Saa ihmetellä kielen ilmiöitä ja näkee heti, mitä on saanut aikaiseksi.”

– Sanna

”Minulla on intohimo kieliin. Viestien välittäminen on valtavan tärkeää, ja tuntuukin hyvältä pystyä auttamaan muita ilmaisemaan asioita eri kielillä.”

– Reetta